Over Wagyu

Het bijzondere Wagyu vlees

Het meest kostbare vlees ter wereld komt uit het oosten. Ook wel ‘super-beef’ of ‘het kaviaar onder het vlees’ genoemd. Wagyu vlees is bijzonder; het is zo zacht dat het smelt in de mond. Chefs over de hele wereld doen de grootste moeite om wagyu op de menukaart te krijgen. Onze wagyu koeien worden gemasseerd, krijgen bier te drinken en luisteren ontspannen naar muziekstukken gecomponeerd door Johann Sebastian Bach. Waar komt dit bijzondere verhaal toch vandaan?

Het draait allemaal om de uitmuntende kwaliteit van het vlees, en in het bijzonder het vet. Wagyu is een van oorsprong Japans koeienras en worden geroemd om het onvoorstelbaar rijk gemarmerde vlees. Waar het beste Westerse vlees doorlopen is met witte strepen, is Japanse wagyu meer vet dan vlees.


Niet zomaar vet

Wagyu vlees bevat niet zomaar vet, maar uiterst zacht vet met een laag smeltpunt, rijk aan omega 3 en 6. Dit vet maakt wagyu vlees het meest smaakvolle vlees ter wereld.

Bier

De Wagyu koeien genieten dagelijks van hun bier. Deze versnapering krijgen de runderen om hun eetlust en de kwaliteit va...

Lees meer

Bach

De stieren staan in een ruime stal waar constant klassieke muziek uit de luidsprekers komt. De stressloze stal brengt ru...

Lees meer

Massage

Iedere wagyu koe wordt dagelijks 15 tot 20 minuten gemasseerd. De koeien genieten hier optimaal van en zijn alles behalv...

Lees meer