
Het bijzondere Wagyu vlees
Het meest
kostbare vlees ter wereld komt uit het oosten. Ook wel ‘super-beef’ of ‘het
kaviaar onder het vlees’ genoemd. Wagyu vlees is bijzonder; het is zo zacht dat
het smelt in de mond. Chefs over de hele wereld doen de grootste moeite om
wagyu op de menukaart te krijgen. Onze wagyu koeien worden gemasseerd, krijgen
bier te drinken en luisteren ontspannen naar muziekstukken gecomponeerd door
Johann Sebastian Bach. Waar komt dit bijzondere verhaal toch vandaan?
Het draait
allemaal om de uitmuntende kwaliteit van het vlees, en in het bijzonder het
vet. Wagyu is een van oorsprong Japans koeienras en worden geroemd om het
onvoorstelbaar rijk gemarmerde vlees. Waar het beste Westerse vlees doorlopen
is met witte strepen, is Japanse wagyu meer vet dan vlees.
Niet zomaar vet
Wagyu vlees bevat
niet zomaar vet, maar uiterst zacht vet met een laag smeltpunt, rijk aan omega
3 en 6. Dit vet maakt wagyu vlees het meest smaakvolle vlees ter wereld.
Bier
De Wagyu koeien genieten dagelijks van hun bier. Deze versnapering krijgen de runderen om hun eetlust en de kwaliteit va...
Bach
De stieren staan in een ruime stal waar constant klassieke muziek uit de luidsprekers komt. De stressloze stal brengt ru...